Kunstprojekt på en anden måde

Kunstprojekt på en anden måde

Mål

At lade konfirmanderne inspirere en kunstner

Forløb

Det indledes med, at mine konfirmander ud fra to lignelser hver især skriver nogle kommentarer og tegner en tegning, som skal være et udgangspunkt/medspil for kunstneren.

Dette sendes til kunstneren - i dette tilfælde Ole Grøn (har siden brugt en række andre kunstnere). Vi får svar retur med nogle kommentarer, overvejelser og ønsker om yderligere input, samt et tidspunkt på det første udkast til værket.

Projektet er så, at en pingpong mellem konfirmanderne og kunstneren skal fortsætte, indtil værket er færdig.

Hele kommunikationen foregår via internettet, hvor vi mailer til hinanden (konfirmanderne kan også selv maile ved siden af).

 

Læs om resultater og erfaringerne fra en række projekter - klik her

Arbejdsmetode

Refleksion, samtale og samarbejde med kunstner om et udtryk.

Tekster

Luk 15,1-10 - Det bortkomne får

Luk 15,11-32 - Den fortabte søn

Varighed

Det er svært at skrive noget eksakt.

Der arbejdes løbende over en række gange.

Diverse

Projektet udsprang af en løs ide, hvor jeg som præst godt kunne tænke mig at få konfirmanderne inddraget i frembringelsen af et bibelsk billede. Kunstneren skulle hjælpe med at se 'mig selv' og verden gennem Guds briller. Altså skulle billedet ikke ende som en forkyndende prædiken eller rumme fromme klicheer, men netop lade virkeligheden møde os gennem evangeliet; hvad siger historien om mig og verden? Og hvordan kan den hjælpe mig videre?

Jeg tog så kontakt til kunstneren Ole Grøn fra Kysing ved Odder, som var med på ideen, og ved fælles hjælp er vi nået frem til at bruge lignelserne om 'Det bortkomne får' og 'Den fortabte søn'.

Karsten Højrup Petersen, Sct. Nicolai kirke i Vejle