At koble bibelske beretninger med smagsoplevelser
- Beretningen om befrielsen fra Egypten fortælles, mens der smages på det jødiske påskemåltid. Evt. suppleres med billeder/powerpoint fra fortællingerne. Den jødiske påske - klik her. Den kristen påske - klik her
- Desuden fortælles om andre påskesymboler
Påskemåltid (smagsprøver i små skåle)
Lammekølle (gerne stegt samme morgen i sognegården, så det dufter i hele huset)
Bitre urter: agurk, bladselleri, radiser, revet peberrod, persille og evt. salatblade
Æg: hårdkogte æg skåret i kvarte
Usyrede brød
Skåle med saltvand og eddikevand
Opskrift på usyret brød (fra Spise med Price), ca. 20 brød
300 g mel, 1½ dl vand, ½ dl olie, salt
Æltes 2-3 minutter. Form 20 små flade brød, læg dem på en bageplade, prik dem med en gaffel og bag dem v. 250 grader i ca. 10 minutter
Materialet er udarbejdet af Åbybro kirke
Lytte og smage
Den jødiske befrielse fra Egypten
Den kristne påske
Indkøbe materiale se opskrift
Foreberede fortælling
45 minutter
Se evt. tilsvarende aktivitet "Påskemåltid med konfirmander" - klik her