Påskemåltid

Påskemåltid

Mål

At koble bibelske beretninger med smagsoplevelser

Forløb
  • Beretningen om befrielsen fra Egypten fortælles, mens der smages på det jødiske påskemåltid. Evt. suppleres med billeder/powerpoint fra fortællingerne. Den jødiske påske - klik her. Den kristen påske - klik her
  • Desuden fortælles om andre påskesymboler

 

Påskemåltid (smagsprøver i små skåle)

Lammekølle (gerne stegt samme morgen i sognegården, så det dufter i hele huset)

Bitre urter: agurk, bladselleri, radiser, revet peberrod, persille og evt. salatblade

Æg: hårdkogte æg skåret i kvarte

Usyrede brød

Skåle med saltvand og eddikevand

Opskrift på usyret brød (fra Spise med Price), ca. 20 brød

300 g mel, 1½ dl vand, ½ dl olie, salt

Æltes 2-3 minutter. Form 20 små flade brød, læg dem på en bageplade, prik dem med en gaffel og bag dem v. 250 grader i ca. 10 minutter

Materialet er udarbejdet af Åbybro kirke

 

 

 

 

Arbejdsmetode

Lytte og smage

Tekster

Den jødiske befrielse fra Egypten

Den kristne påske

Forberedelse

Indkøbe materiale se opskrift

Foreberede fortælling

Materialer

Powerpoint

Den jødiske påske - klik her.

Den kristen påske - klik her

Materiale til måltid - se opskrift overnfor

Varighed

45 minutter

Diverse

Se evt. tilsvarende aktivitet "Påskemåltid med konfirmander" - klik her