Gudsbilleder i skrot

Gudsbilleder i skrot

Mål

at lave Gudsbilleder

at tale om Gudsbilleder

 

 

Forløb

Vi startede med en lille andagt med en salme, bøn og trosbekendelse og jeg fortalte kort om vores billeder af Gud. Bl.a. en lille fortælling af Gurli Vibe Jensen - se relateret tekst nedenfor.

Så brugte vi kortene fra ”Kort om Gud” fra RPF – klik her. Kortene blev spredt ud på et par borde og konfirmanderne fik så nogle minutter til at vælge det kort de syntes sagde dem mest om deres billede af Gud.

Så blev de stillet op på rækker overfor hinanden, fik et minut hver til at sige hvorfor de havde valgt dette kort, så byttede de kort og den ene række rykkede en person. Vi fortsatte dette, så de fik mulighed for at udtale og lytte til måske ti kort i alt.

Derefter blev der uddelt små posters og blyanter og de skrev et ord om Gud på hver seddel og satte dem alle op på en væg.

Jeg læste nogle af ordene op og ellers fik de tid til at gå hen og kigge på alle sedlerne og vælge en, to eller tre sedler og så lave en ”figur” af deres guds billede ud fra dette.

De gik meget op i det – i hvert fald langt de fleste – god ide at være flere voksne, da der kan være brug for hjælp til både at komme i gang og få tingene til at hænge sammen/lykkes undervejs!

Jeg har så efterfølgende skrevet små sedler på computeren og hængt det hele op – det tager en del tid!

Ester Jørgensen, Sognemedhjælper
Thisted Kirke

 

 

Arbejdsmetode

Æstetisk lærerproces

Tekster

Gurli Vibe Jensen fortælling:

"Gurli Vibe Jensen havde bedt et hold konfirmander om at tegne Jesus. Mange tegnede Jesus i fin hvid klædning stående på en grøn bakketop, andre en engageret person i gang med at hjælpe andre mennesker og en enkelt dreng havde fyldt hele sit papir med en masse prikker i alle mulige farver. Han forklarede at Gud/Jesus havde sprængt hans virkelighed…

Forberedelse

Der skal samles en masse ”skrot” – jeg har været ved smede, genbrugspladser, tømmerhandler og på loppemarkeder og så smider jeg stort set ingenting væk.

Der var kasser med jern, pinde og kogler, perler og knapper, fjer, net, blomsterkranse, paprør og så forskellige slags god lim og masser af ståltråd m.m.m

Vigtig at konfirmander ved, at det de laver skal hænges op, og at lim og ståltråd skal kunne holde sammen på deres figur ved ophængning. Og at der er god fralægningsplads i kirken eller der hvor det skal hænges op/udstilles og at de får sat både ordene og deres eget navn ved kunstværkerne.